Cooperare moldo-rusească: Școala de Film MADS filmează un scurtmetraj

Cooperare moldo-rusească: Școala de Film MADS filmează un scurtmetraj

Cu o lună în urmă, la Centrul Rusesc de Știință și Cultură din Chișinău a fost lansat un proiect comun al Centrului și al grupului de inițiativă al școlii de film MADS. Acest proiect unic de acest gen este realizat cu forțele propriile ale copiilor din Moldova și Rusia.


În cadrul master-class-urilor, studenții universităților din Chișinău și elevii de liceu învață secretele competențelor regizoriale sub îndrumarea regizorului de film și de televiziune rus, Iulia Cernova, iar șeful școlii de film MADS, Serghei Budici, îi ajută să studize bazele abilităților de operator, anunță a-tv.md.


Proiectul comun al școlii de film MADS și al Centrului rus de știință și cultură se apropie de final. Oaspetele din Moscova, regizorul de film și de televiziune, Iulia Cernova și Serghei Budici, șeful școlii de film MADS, și-au împărtășit cu ei secretele măiestriei, la fel ca și în timpul orelor teoretice. Ca bază a filmului de scurt metraj, pe care tinerii au început să-l filmeze, a stat povestea Irinei Andrianova "Tatăl meu nebun".


Regizorul Iulia Cernova a spus: "Aceasta este o mică istorie despre modul în care fiica își trădează tatăl pentru a parcurge un drum oarecare spre acceptarea rădăcinilor sale. Foarte adesea noi nu ne acceptăm părinții, ei ne par ciudați, demodați. Și această poveste este despre o astfel de acceptare și înțelegere a faptului că părinții noștri ne iubesc așa cum sîntem și probabil aceasta este o poveste despre ce înseamnă dragostea necondiționată. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load