COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Controale în zona de frontieră. Ce nereguli au fost înregistrate

Controale în zona de frontieră. Ce nereguli au fost înregistrate

Inspectorii ANTA au efectuat acțiuni de control în zonele de fronetieră Sculeni, Leușeni și Giurgiulești pentru a depista cazuri ilicite în domeniul transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

În cadrul acțiunilor de control întreprinse în perioada 17-21 iunie, au fost întocmite 35 de procese verbale pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, inclusiv în regim de taxi. Pe aceste cazuri au fost aplicate amenzi, iar pentru 12 conducători auto a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare, transmite realitatea.md.

De asemenea, au fost documentate cazuri de transportare a mărfurilor indivizibile fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, de depășire a masei totale maxime admise a autovehiculului, de transportare a încărcăturilor neacoperite cu prelată, de transport ilicit de mărfuri, dar și de încălcare a regulilor de transportare a mărfurilor periculoase. Total la acest capitol au fost întocmite 9 procese verbale și au fost aplicate amenzi.


În cadrul controlului privind efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale s-a depistat, că operatorii de transport din Romînia au admis încălcări ale prevederilor Acordului INTERBUS, prestînd acest tip de servicii în lipsa contractului de transport cu beneficiarul sau cu grupul de persoane care a fost îmbarcat pe teritoriul altui stat decît cel în care operatorul de transport este stabilit, nerespectarea categoriilor serviciilor ocazionale de transport exceptate de la autorizare, etc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load