TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Contractul pentru cumpărarea ambulanțelor nu va fi reziliat

Contractul pentru cumpărarea ambulanțelor nu va fi reziliat

Dosarul penal privind cumpărarea celor 168 de ambulanțe din Turcia, dintr-un credit oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a fost încetat din lipsa infracțiunii, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ei, autoritățile nu vor rezilia contractul cu partea turcă. Declarația a fost făcută la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Din spusele ministrei Dumbrăveanu, obiecțiile comisiei care au efectuat vara trecută o vizită în Turcia pentru a evalua ambulanțele care au fost cumpărate de Republica Moldova țin doar de trei echipamente cu care sînt dotate vehiculele. Potrivit ei, agentul economic s-a arătat dispus să le înlocuiască, doar că așteaptă de la autoritățile noastre precizii ce anume nu corespunde normelor.


„Vreau să vă spun că atunci cînd am venit la minister, am căutat un act constatator al neregularităților depistate de acea comisie și, în afară de un raport de deplasare, nu am găsit niciun alt act”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra spune că autoritățile de la noi nu vor merge într-un litigiu de reziliere a contractului întrucît sînt convinse că îl vor pierde, iar ulterior vor trebui să compenseze companiei venitul ratat. Mai mult, șefa de la Ministerul Sănătății a spus că autoritățile de la noi au stabilit că vor încheia cu partea turcă un acord adițional privind prelungirea contractului și în anul 2020.

În scurt timp, în Republica Moldova urmează să fie aduse două ambulanțe din lot, care vor fi testate de către echipe de medici de la serviciul de urgență, iar ulterior se va lua decizia privind livrarea întregului lot de ambulanțe.

Lotul de ambulanțe costă 12 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load