Contrabandă cu implanturi dentare în nordul țării

Contrabandă cu implanturi dentare în nordul țării

Procurorii au anihilat o grupare criminală specializată în contrabandă cu implanturi dentari și articole pentru proteze dentare (inclusiv aparataj și tehnică pentru cabinetele stomatologice) în sumă de peste 3 milioane de lei, scrie Noi.md.


Potrivit anchetei, în perioada anului 2017 – prezent,  membrii grupului  au organizat o rețea infracțională, activitatea căreia reprezintă – contrabandă cu implanturi dentari și articole pentru proteze dentare, (inclusiv aparataj și tehnică pentru cabinetele stomatologice).


Organizatorul și beneficiarul nemijlocit a acestei activități este un  cetățean al Turciei, care,  prin complicitate cu cetățeni Republicii Moldova,  cărora le revenea rolul de asigurare a traversării punctelor vamale a mărfurilor nominalizate, le introducerea  ilegală pe teritoriul RM fără a fi supuse controlului vamal.


Obiectele importate din Turcia, erau întroduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, atît print punctul vamal Leușeni cît și prin Aeroportul Internațional Chișinău.


Mărfurile aduse prin contrabandă din Turcia, ulterior erau comercializate pe teritoriul R. Moldova de către membrii grupului infracțional, așa numiții curieri, clinicilor stomatologice private, cu un preț mai redus față de prețurile oficiale stabilite.


Astfel, în rezultatul a 12 percheziții au fost depistate și ridicate obiectele introduse prin contrabandă, iar în privința a patru  persoane au fost acumulate probe suficiente și concludente.


Pînă în acest moment, valoarea mărfurilor depistate în cadrul perchezițiilor depășește suma de 3 000 000 de lei.


Ca rezultat al acțiunilor efectuate și probelor acumulate,   au fost reținute patru  persoane pentru 72 de ore, trei moldoveni  și un cetățean a Turciei, cu vîrsta cuprinsă între 28 și 61 de ani. În caz de condamnare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.


Este de menționat faptul  că pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții,  învinuiții,   beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load