COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consultații gratuite pentru 32 de mii de persoane, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

Consultații gratuite pentru 32 de mii de persoane, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

De la începutul anului 2019, circa 32.000 de persoane din localitățile rurale au fost consultate gratuit de către echipele mobile de specialiști în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”.

Echipele de medici continuă să meargă în sate conform orarului stabilit de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, în săptămîna 13-17 mai curent, echipele vor oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale, după cum urmează:

Pe 14 mai, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrele de Sănătate din satul Frunză, Otaci, Dîngeni din raionul Ocnița, iar pe 16 mai, în localitățile Corlăteni, Recea și Zăicani din raionul Rîșcani.


În această perioadă, copiii din localitățile rurale din raionul Fălești, Glinjeni, Ișcălău, Ciolacul Nou, Chetriș și Bocșa vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică. Beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane vîrstnice și cu dizabilități din Cocieri, raionul Dubăsari, vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Florești, Ștefan-Vodă și Taraclia vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Amintim că în luna august 2018 a fost lansată campania „Un doctor pentru tine” pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load