COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consultantul unui procuror, pe banca acuzațiilor. Învinuitul și-a recunoscut vina

Consultantul unui procuror, pe banca acuzațiilor. Învinuitul și-a recunoscut vina

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

Potrivit materialelor cauzei penale, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinînd că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari pentru a le transmite procurorului. În schimbul acestora,învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

În continuarea acțiunilor ilegale, începînd cu mijlocul lunii septembrie a anului 2018, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 de euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blîndă pentru infracțiunea săvîrșită.


Tot el, în perioada lunilor octombrie – noiembrie ale anului 2018, susţinînd că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai r-lui Soroca de săvîrșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 mii lei. În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blînde pentru infracțiunea săvîrșită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvîrșirea infracţiunilor încriminate şi la moment se află în stare de libertate.

La demersul Procuraturii Anticorupție, învinuitul a fost suspendat din funcția deținută.

Pentru fapta săvîrșită învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale (100.000-150.000 de lei) sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load