Constatările CNA privind moratoriul în construcții

Constatările CNA privind moratoriul în construcții

Iniţiativa deputatului fracţiunii PAS, Vladimir Bolea, de a institui moratoriu în construcţii, poate afecta drepturile persoanelor la locuinţă, muncă şi investiţii.


Cel puţin asta constată experţii Centrului Naţional Anticorupţie, care au analizat impactul proiectului de lege.


Specialiştii CNA mai scriu că instituirea moratoriului în construcţii va afecta bugetul de stat, deoarece nu vor fi încasate taxele şi impozitele aferente.


Experţii subliniază că autorii nu au analizat impactul moratoriului asupra activității agenților economici şi nu au estimat pierderile. Drept rezultat, aceştia vor putea solicita compensarea veniturilor ratate, ceea ce va prejudicia bugetul de stat.


Președintele Patronatului în construcții și materiale de construcții, Ion Stratulat, a declarat pentru bizlaw.md că proiectul este un fel de "abracadabra", care nu hotărăște nimic.


Documentul a fost criticat şi de ministrul Economiei, Vadim Brînzan, care a precizat că acest lucru ar afecta considerabil sectorul.

Potrivit proiectul de lege, elaborat de deputatul fracţiunii PAS, Vladimir Bolea, nu vor putea fi construite clădiri la o distanţă mai mică decît înălţimea blocului situat în vecinătate.


Restricţiile se vor răsfrînge atît în cazul construcţiilor noi, cît şi în cazul celor care sînt în proces de lucru. Ramura construcţiilor se află în topul activităţilor care, în primul trimestru al acestui an au generat o creştere economică de 4,4 la sută.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load