Micu, reales la șefia Consiliului Superior al Magistraturii

Micu, reales la șefia Consiliului Superior al Magistraturii

UPDATE 10:27

Victor Micu a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu votul unanim al celor 11 membri CSM. Micu a fost desemnat pentru un mandat de patru ani, notează Noi.md.


Astăzi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-ar putea alege un nou președinte, notează NOI.md.


Astfel, în cadrul ședinței de astăzi va fi exeminată cadidatura singurului magistrat înscris la consurs, și anume - Victor Micu, actualul președinte al instituției.


Candidatura lui Victor Micu, cel care deține funcția de președinte al CSM, ales în funcție în luna iunie 2014, contracandidatul lui fiind Dumitru Visternicean, a fost propusă de către Petru Moraru, membru al CSM din partea Curții Supreme de Justiție.


Victor Micu a fost singurul candidat înregistrat în cursă, deși membrii CSM puteau propune și alte candidaturi sau chiar se puteau autopropune pentru această funcție,


Tot în ședința de azi se va alege un nou judecător la Curtea Supremă de Justiție, post la care aspiră doar un singur magistrat, care activează în prezent la Curtea de Apel Chișinău. Și în această instanță va ajunge un judecător nou, pentru acest fotoliu fiind înregistrați 5 candidați.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load