Consilierul președintelui a comentat cazul învățătoarei care a agresat verbal elevii

Consilierul președintelui a comentat cazul învățătoarei care a agresat verbal elevii

Consilierul președintelui în domeniul Educației, Corneliu Popovici, cere inițierea unei anchete în cazul învățătoarei care a manifestat un comportament agresiv față de elevi, notează Noi.md.


Consilierul s-a arătat  profund indignat de cele întîmplate.


„Acest comportament nu se înscrie în deontologia profesiei de dascăl. Limbajul total inadecvat folosit de învățătoare în fața elevilor de clasa întîi, precum și comportamentul ei agresiv impune în regim de urgență inițierea unei anchete și suspendarea din funcție pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor”.


Constat cu regret că dimensiunea agresivă a comportamentului unor elevi și profesori și fenomenul de violență școlară per ansamblu în Republica Moldova este în creștere. Instituțiile de învățămînt par incapabile să facă față cazurilor tot mai frecvente de agresiune în școală, a reacționat Popovici pe o rețea de socializare.


Consilierul a mai subliniat că este timpul ca profesorii care încalcă normele deontologice să fie cercetați sub aspect penal.


„Acțiunile întreprinse pînă în acest moment (destul de timide, de altfel) sînt ineficiente și vizează mai degrabă gestionarea administrativă a situației. A venit timpul altor măsuri, ce țin inclusiv de Codul Penal, menite să combată comportamentul abuziv. Cadrele didactice agresive trebuie să poarte răspundere în conformitate cu legislaţia și obligate să achite persoanelor vătămate despăgubiri materiale și morale, precum și să suporte cheltuielile de judecată”, a adăugat el.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load