Consilierii din Bălți au decis data referendumului

Consilierii din Bălți au decis data referendumului

Referendumul privind demisia primarului de Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe data de 4 martie 2018. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal din Bălți, transmite NOI.md

La sfîrşitul lunii decembrie 2017, Renato Usatîi a cerut Consiliului municipal Bălţi, în care „Partidul Nostru” deţine majoritatea, să iniţieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcţie.

Un referendum local pentru revocarea primarului poate fi iniţiat fie de zece la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot, fie de 2/3 din numărul consilierilor aleşi. Fracţiunea „Partidului Nostru” deţine majoritatea în Consiliul municipal Bălţi şi poate vota pentru iniţierea referendumului.

Potrivit legii, pentru ca un primar să poată fi demis, pentru revocarea acestuia trebuie să voteze un număr nu mai mic decît numărul alegătorilor care au votat pentru alegerea sa. Astfel, dacă Renato Usatîi a fost ales din primul tur de 72% din numărul participanţilor la vot, pentru demiterea acestuia ar trebui să voteze un număr similar de alegători.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load