Congresul extraordinar al avocaților, amînat: Sînt alte probleme de interes

Congresul extraordinar al avocaților, amînat: Sînt alte probleme de interes

Hotărîrea Consiliului Uniunii Avocaților (UAM), din data de 27 februarie, privind convocarea Congresului extraordinar al avocaților în data 22 martie a fost revocată.


O decizie în acest sens a fost aprobată de majoritatea membrilor Consiliului UAM din data de 6 martie. Informația a fost publicată pe site-ul oficial al Uniunii Avocaților.


În data de 27 februarie s-a decis organizarea Congresului extraordinar al avocaților, în luna martie. Pe ordinea de zi a reuniunii trebuia să fie inclusă o singură chestiune, cu privire la garantarea securității și independenței avocaților în exercitarea profesiei de avocat.


Totuși, după adoptarea deciziei, unii membri ai Consiliului au transmis Uniunii Avocaților mai multe mesaje invocînd încălcarea prevederilor legale. Aceștia au spus că hotărîrea privind organizarea Congresului extraordinar este pripită și urmează a continua dezbaterile referitor la acest subiect. De asemenea, în mesaje se menționează că sînt alte probleme de interes pentru întreaga breaslă a avocaților decît convocarea Congresului extraordinar.


Astfel, UAM spune că s-a creat o situație de incertitudine referitor la executarea hotărîrii Consiliului din 27 februarie și întreprinderea măsurilor care se impuneau pentru buna organizare și desfășurare a lucrărilor Congresului extraordinar. Mai mult ca atît au fost plasați într-o situație de incertitudine și angajații Uniunii Avocaților, care au obligația să organizeze lucrărilor reuniunii. Pe acest subiect, a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului UAM.


În urma dezbaterilor, Consiliul UAM a decis să revoce hotărîrea de organizare a Congresului extraordinar al avocaților din 22 martie. Pentru această decizie au votat opt membri: Dorin Popescu, Constantin Botnari, Victor Arnaut, Alla Chebac, Boris Lichii, Mihail Lupu, Iurie Mărgineanu și Petru Munteanu. Contra au votat președintele UAM, Emanoil Ploșnița și Veaceslav Țurcan.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load