COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Congresul Azerilor din RM va organiza un marș pașnic

Congresul Azerilor din RM va organiza un marș pașnic

Congresul Azerilor din Republica Moldova va organiza, pe 22 iulie, la Chișinău, un marș pașnic în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan.

La acțiune vor participa reprezentanți ai comunității azere din Moldova, inclusiv studenți azeri care studiază în Moldova.

„Reamintim, începînd cu 12 iulie, unități ale forțelor armate din Armenia, încălcînd în mod grav încetarea focului la regiunea frontierei de stat azero-armeană din regiunea Tovuz, au tras asupra pozițiilor azere din instalațiile de artilerie. Ca urmare a contramăsurilor luate de Armata Azerbaidjană, ofensiva Armatei Armene a fost suspendată”, scrie în comunicatul de presă emis de CAM, transmite realitatea.md.


Conflictul dintre cele două țări sud-caucaziene a apărut în 1988 din cauza revendicărilor teritoriale ale Armeniei față de Azerbaidjan. Nagorno-Karabakh și șapte regiuni învecinate - 20 la sută din teritoriul Azerbaidjanului - se află sub ocupația forțelor armate armene.

Cele patru rezoluții ale ONU adoptate de Consiliul de Securitate al ONU 822, 853, 874 și 884, care necesită retragerea completă și necondiționată a trupelor armene de pe teritoriile ocupate din Azerbaidjan, încă nu sînt puse în aplicare de Armenia.

Acțiunea va începe la orele 10:00, la Ambasada Azerbaidjanului din Republica Moldova, la adresa: str. M. Kogîlniceanu 64, mun. Chișinău. CAM intenționează să înmîneze apelul corespunzător către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova. Apoi participanții la procesiune se vor deplasa pe traseul către Ambasada Armeniei, la adresa: str. G. Cașu 9, mun. Chișinău, unde va avea loc un pichet pașnic, în semn de protest împotriva provocării Armeniei de la granița Azerbaidjanului, deasemenea împotriva politicii agresive și ocupaționale a Armeniei.

Participanții la acțiune vor transmite ambasadei Armeniei apelul corespunzător. Apoi, CAM intenționează să prezinte în mod oficial apelurile din partea Azerilor din Moldova la misiunile OSCE și ONU din Republica Moldova.

Punctul final al procesiunii va fi monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt din centrul capitalei Moldovei. Astfel, protestatarii vor să-și exprime recunoștința față de guvernul Moldovei, care și-a declarat în repetate rînduri sprijinul fără echivoc pentru integritatea teritorială a Azerbaidjanului și condamnarea ocupației.

Printre participanții la marș se vor număra azerii, cetățeni ai Republicii Moldova, care au luptat curajos pentru a păstra suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load