COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Confort pe banii statului: Un șef, reținut de CNA

Confort pe banii statului: Un șef, reținut de CNA

Un şef de direcţie din cadrul Inspecţiei mediului din Cahul a fost reținut, fiind suspectat de folosirea abuzivă a automobilului de serviciu, de însuşirea carburanţilor din gestiunea instituţiei, dar şi de falsificarea unor acte.

Acesta ar fi avut ca şi complice pe administratorul unei reţele de staţii petroliere din Cahul, transmite Noi.md.

În fapt, şeful direcţiei ar fi însuşit ilegal, pe parcursul anului 2019, 1000 de litri de benzină, pe care i-ar fi menţionat în rapoarte ca şi consum pentru automobilul de serviciu. Împreună cu administratorul unei staţii Peco, acesta ar fi extras de pe cardul de alimentare cantitatea de carburanţi, falsificînd foile de parcurs şi indicînd itinerare de deplasare incorecte pentru a justifica consumul.


În urma documentării faptelor enunţate, s-a constatat că învinuitul ar fi inclus în foile de parcurs şi zilele în care se afla în concediul de odihnă sau de boală. Astfel, consumul exagerat de carburanţi a devenit suspect, iar pe marginea acestor bănuieli a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi fals în acte publice.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce au fost efectuate percheziţii la domiciliul şi în automobilul acestuia. La DGT Sud a fost escortat şi administratorul staţiei de alimentare pentru a fi recunoscut ca bănuit şi complice la săvîrşirea celor două infracţiuni.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale (67.500-117.500 de lei) sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load