TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Conflict de interese la Cantemir: Avantaje profesionale de la soț pentru soție

Conflict de interese la Cantemir: Avantaje profesionale de la soț pentru soție

Directorul unui gimnaziu sătesc din raionul Cantemir în perioada septembrie 2015 – iunie 2019, fiind în exercițiul funcției a avut în același timp interes personal rezultat din relația cu persoana apropiată (soția).


Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională de Integritate.


Directorul gimnaziului a angajat soția în funcția de laborant la fizică și chimie pe 1 unitate și în funcția de bibliotecar pe 0,5 unitate, emițînd ulterior și alte acte administrative și juridice în privința soției sale.


În Actul de constatare emis, se menționează că directorul gimnaziului nu a informat Direcția generală învățămînt a Consiliului raional Cantemir despre conflictul de interese real în care s-a aflat pînă la momentul emiterii actelor administrative și juridice în privința soției.


Astfel, inspectorul de integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către directorul gimnaziului, exprimată prin nedeclararea, nesoluționarea și admiterea conflictelor de interese în cazul luării deciziilor și semnării/încheierii actelor în privința persoanei apropiate.


Concomitent, persoana supusă controlului se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării din funcție.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load