COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Condițiile inumane din închisori, descrise de către Cosovan, Petic și Bolboceanu

Condițiile inumane din închisori, descrise de către Cosovan, Petic și Bolboceanu

Au supraviețuit pe saltele și perne mucigăite, au locuit cu șobolanii într-o cameră și au fost lipsiți de condițiile elementare pentru un trai decent. Acestea sînt istoriile de viață a trei persoane cunoscute care au stat în închisorile din Republica Moldova.

„In viața mea nu cred că am văzut ceva mai rău. Este o cameră 3x4. Încerci să repari patul pentru ca să te poți odihni seara. Toate paturile se dezmembrează. Îți ei firele și le legi, le întinzi. Saltele mucegăite, perne mucegăite. Apă practic nu ai. Dacă-ți aduc, îți aduc cîteva sticle. Au fost momente în care m-am gîndit să-mi pun capăt zilelor. Izolare totală”, a declarat Serghei Cosovan, un om de afaceri care a stat doi ani după gratii, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, scrie IPN.

Fostul deputat Iurie Bolboceanu povestește că a fost arestat într-o zi de vineri după masă, iar pînă marți a trăit doar cu apă. Familia sa a aflat abia luni despre reținerea sa, iar marți i-a transmis un colet cu produse care au fost mîncate peste noapte de șobolanii care au intrat în cameră. După aceasta, Iurie Bolbocean povestește că încă o săptămîna a supraviețuit doar cu apă.


Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic povestește că atunci cînd a fost întemnițat în închisoarea din Bălți, cineva i-a recomandat să poarte asupra sa un obiect care l-ar ajuta să se apere în caz de necesitate.

„Asta înseamnă că atunci cînd aș fi fost scos la punctul medical sau la plimbare să am ceva cu care să mă pot apăra. Eu nu am avut decît o furculiță pe care am legat-o de picior și o purtam ca să mă pot apăra. La Penitenciarul 13 permanent o purtam și chiar dormeam cu dînsa”, a declarat Petic.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load