COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Condițiile de introducere în țară a bunurilor de uz personal. Ce s-a schimbat

Condițiile de introducere în țară a bunurilor de uz personal. Ce s-a schimbat

Informația vehiculată în presă cu privire la modificarea condițiilor de introducere în țară a bunurilor de uz personal, fără achitarea drepturilor de import, este parțial adevărată.

Despre aceast lucru a comunicat pentru Noi.md Valeriu Cozîrev, șeful Secției Destinației vamale din cadul Serviciului Vamal, care a precizat că în mare parte s-au operat modificări la capitolul - comerț electronic.

Astfel, persoanele fizice au, în continuare, dreptul de a introduce în țară bunuri în valoare de pînă la 300 de euro fără a achitarea plăților vamale, dacă vorbim de bunuri introduse pe cale terestră, și de pînă 430 de euro – dacă vorbim de mărfuri aduse pe cale aeriană.

Noutatea proiectului de lege la care facem referire vizează introducerea în țară a bunurilor prin intermediul trimiterilor poștale internaționale - platforme precum AliExpress, Alibaba, etc. Mai cu seamă, legiuitorul a stabilit că suma bunurilor introduse în țară pe această cale nu trebuie să depășească 200 de euro per expediere. În cazul în care persoana fizică depășteșe acest plafon, urmează să achite drepturile de import.


Potrivit funcționarului vamal, modificarea a fost necesară pentru a exclude utilizarea mărfurilor procurate prin e-comerț în alte scopuri decît uzul personal, cum ar fi comercializarea prin intermediul rețelelor de socializare.

Valeriu Cozîrev ne-a explicat și în ce condiții poate fi introdus în țară un bun mai scump de 300 de euro, fără a achita drepturile de import.

"Conform unei hotărîri de Guvern din 2003 este stabilit că membrii familiei care sînt documentați prin actele corespunzătoare pot introduce bunuri în cuantumul respectiv. De exemplu, dacă vorbim de o familie cu un copil, la momentul traversării frontierei, cei trei membrii ai familiei au dreptul să introducă în țară bunuri de pînă la 900 de euro, fără să achite drepturile de import, cu condiția ca toți trei să fie indicați în factură", a precizat Valeriu Cozîrev.

O altă modificare operată în Legea cu privire la introducerea și scoaterea bunurilor de pe teritoriul R.Moldova se referă la definirea noțiunii de autovehicul de colecție, de interes istoric sau etnografic. Conform legiii, acest tip de vehicule cu vîrsta mai mare de 30 ani, pot fi introduse în țară fără achitarea plăților vamale. Anterior, legea însă nu prevedea o definiție clară a noțiunii de vehicul de colecție, lacună ce a fost înlăturată.

Modificările la Legea cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul R.Moldova de către persoane fizice au fost adoptate la sfîrșitul anului trecut.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load