COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Condițiile de activitate a operatorului regional de telefonie au fost prezentate de Chișinău

Condițiile de activitate a operatorului regional de telefonie au fost prezentate de Chișinău

Grupul de lucru pe domeniul telecomunicații și servicii poștale s-a convocat ieri în ședință, fiind pus în discuție unul dintre subiectele incluse în Pachetul Berlin Plus, ce ține de interconectarea telefonică a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul discuției purtate, Chișinăul a abordat aspectele ce țin de implementarea Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” din 25 noiembrie 2017, condițiile și premizele de eliberare a licenței, perspectivele de dezvoltare a operatorului regional, respectarea legislației Republicii Moldova de către operatorul regional, în particular aspectele ce țin de cadrul legal de interconectare, obținere și păstrare a licenței, protecția datelor cu caracter personal, notificarea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, respectarea actelor judiciare.

Pe durata celor 2 ani jumătate, grupul de lucru s-a întrunit în aproximativ 40 de ședințe, pe platforma OSCE. Chișinăul a demonstrat contructivism, abordare pragmatică și bazată pe legislație, viziune strategică de dezvoltare și diversificare a serviciilor oferite cetățenilor. În același timp, partea transnistreană nu a exprimat flexibilitate și s-a arătat reticentă la cadrul normativ, tehnic și de dezvoltare propus.


Chișinăul își dorește interconectarea ambelor maluri ale Nistrului în condiții legale, de protejare a drepturilor cetățenilor săi, într-un spațiu transparent și competetiv cu alți operatori în contextul procesului final de reintegrare a țării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load