TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Condiţii mai bune pentru tratament la un spital din țară

Condiţii mai bune pentru tratament la un spital din țară

Spitalul raional Cantemir va oferi condiţii mai bune de tratament pentru pacienţi, după ce în cadrul instituţiei au fost întreprinse un şir de măsuri de reabilitare şi eficientizare energetică a clădirii.


Miercuri, 31 iulie, proiectul a fost inspectat de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) care a constatat că lucrările se desfăşoară în timp util şi conform normelor, transmite MOLDPRES.


Proiectul investițional "Reabilitarea termică a clădirii IMSP Spitalul raional Cantemir (bloc chirurgical)" prevede reabilitarea acoperișului clădirii și termoizolarea fațadei, lucrări de tîmplărie și de instalare a panourilor solare. De asemenea, eficientizarea termică a sediului include renovarea sistemului de ventilare, asamblarea căruia se află, în prezent, pe ultima sută de metri.


Totodată, responsabilii de proiect au vorbit despre necesitatea instalării în subsolul clădirii blocului chirurgical a unui sistem de ventilare automatizat. Potrivit specialiştilor, automatizarea unui sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură este importantă, de vreme ce o automatizare insuficientă poate genera un consum ridicat, iar energia poate fi recuperată cu ajutorul aparatului pe ventilatoare.


"Măsurile de eficiență energetică sînt recunoscute tot mai mult ca un mijloc de a ajunge la aprovizionarea sustenabilă cu energie, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățirea securității aprovizionării și reducerea costurilor. Iată de ce eficiența energetică este o prioritate pentru noi, iar asemenea proiecte investiționale sînt foarte necesare și importante", a explicat Maria Culeșov, directorul ADR Sud.


Proiectul de la Cantemir este implementat de ADR Sud, din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta are scopul să sporească gradul de confort al blocului chirurgical al IMSP “Spitalul raional Cantemir" prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.


Valoarea lucrărilor în cadrul proiectului se estimează la circa 12,2 milioane de lei. Spitalul de la Cantemir deserveşte peste 60 de mii de pacienţi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load