TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Concluzia Primăriei privind duhoarea din Chișinău și măsurile întreprinse (FOTO)

Concluzia Primăriei privind duhoarea din Chișinău și măsurile întreprinse (FOTO)

Primăria municipiului Chișinău spune că s-a autosesizat referitor la situația privind mirosul urît simțit în ultimele zile, în mai multe zone ale orașului.

Potrivit Primăriei Chișinău, stația de epurare a apelor uzate din Capitală funcționează în regim normal. Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă.


,,Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Acestea au fost constatările grupului de lucru format din reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal Chișinău", ai subdiviziunilor de profil și consilieri municipali, care au verificat situația pe teren, pe parcursul zilei de luni, la Stația de epurare a apelor reziduale”, menționează Primăria Capitalei.

În acest context, Primăria municipiului Chișinău spune că a solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării.

De asemenea, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma Stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a rîului Bîc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load