Concluzia Primăriei privind duhoarea din Chișinău și măsurile întreprinse (FOTO)

Concluzia Primăriei privind duhoarea din Chișinău și măsurile întreprinse (FOTO)

Primăria municipiului Chișinău spune că s-a autosesizat referitor la situația privind mirosul urît simțit în ultimele zile, în mai multe zone ale orașului.


Potrivit Primăriei Chișinău, stația de epurare a apelor uzate din Capitală funcționează în regim normal. Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă.


,,Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Acestea au fost constatările grupului de lucru format din reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal Chișinău", ai subdiviziunilor de profil și consilieri municipali, care au verificat situația pe teren, pe parcursul zilei de luni, la Stația de epurare a apelor reziduale”, menționează Primăria Capitalei.


În acest context, Primăria municipiului Chișinău spune că a solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării.


De asemenea, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma Stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a rîului BîcCitește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load