Concert de caritate la Chișinău

Concert de caritate la Chișinău

Peste 90 de mii de lei au fost adunați din vînzarea biletelor pentru concertul de caritate cu genericul „Mîinile care ajută sînt sfinte”, care a avut loc miercuri seara, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Interpreți autohtoni au încîntat publicul cu piese de muzică ușoară și populară la solicitarea Asociației Obștești „Homecare” din Republica Moldova, pentru a veni în sprijinul persoanele vîrstnice care nu se pot deplasa și au nevoie de asistență, transmite IPN.

Directorul „Homecare”, Tamara Adașan, a spus că organizația pe care o conduce activează de peste 20 de ani și că în această perioadă au fost îngrijite mai mult de zece mii de persoane care stăteau țintuite la pat. Potrivit directorului, fondurile colectate în urma concertului de caritate vor merge către dezvoltarea serviciilor care să ajute la îngrijirea populației vulnerabile. „Aceasta este activitatea noastră. Și dat fiind faptul că în aceste timpuri oameni bătrîni și nevoiași sînt mai mulți, iar tinerii sînt mai mulți plecați, nevoia este foarte mare, am organizat acest concert de caritate”, a spus Tamara Adașan.

Tamara Adașan a adus mulțumiri Ambasadei Cehiei în Republica Moldova care ajută de mai bine de zece ani organizația pe care o conduce. Potrivit directorului, Guvernul Cehiei finanțează proiectele de îngrijire pe care le are în gestiune Homecare în proporție de 90 la sută. La balanță organizației sînt opt centre, unde anual sînt deserviți peste o mie de bătrîni, persoane singuratice, cu dizabilități, pacienți cu diverse boli cronice, în faze terminale, cărora le este asigurat gratis un pachet variat de servicii medico-sociale la domiciliu.

Eudochia Pîrgari spune că a venit la concert pentru a scăpa de rutina zilnică, dar și pentru ca să ajute pe cei care se află la o nevoie. „Trebuie să ne ajutăm unul pe altul, în orice moment fiecare poate să ajungă în această situație. Poate nu cu mult, dar ne străduim să ajutăm cît de cît”, a spus Eudochia Pîrgari.

„Ne face plăcere să venim să ajutăm după posibilitate. Viața trebuie trăită așa cum ne este dată”, a spus Maria Prangachi.

Alexandra Catac este una dintre beneficiarele AO „Homecare”. Ea a mulțumit în cadrul concertului de caritate tuturor celor care au cumpărat bilete și au venit să susțină pe cei care au nevoie. Alexandra Catac a menționat că în Republica Moldova bunătatea ar trebui cultivată în rîndul copiilor încă de la o vîrstă fragedă, pentru ca să avem o societate tolerantă și solidară.

AO „Homecare” este o organizație creată în 2005 avînd ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor persoanelor social-vulnerabile, realizarea și apărarea drepturilor civile, sociale, precum și a altor drepturi și libertăți legitime ale persoanelor în etate, cu dizabilități, copiilor și altor persoane social-neprotejate etc. Asociația deține licență în acordarea asistenței medicale consultativ-curative în domeniul medicinii interne și asistenței medico-sociale la domiciliu. Donatorii Asociației sînt: Ambasada Cehiei în Republica Moldova, Agenția Cehă pentru Dezvoltare și Fundația Caritas, tot din Cehia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load