Comuna Hîrtop din raionul Cimișlia va avea un drum nou

Comuna Hîrtop din raionul Cimișlia va avea un drum nou

Un drum cu o lungime totală de 5,6 km, din comuna Hîrtop, raionul Cimișlia va fi finalizat în curînd.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 38 milioane de lei și are drept obiectiv asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud, banii fiind oferiţi din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

La fața locului, reprezentanții companiei responsabile de efectuarea lucrărilor de construcție a porțiunii de drum au explicat că după executarea lucrărilor de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului, inclusiv amenajarea intrărilor în curți și de așternere a stratului de cernoziom, s-a purces la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură cu grosimea de 4,0 cm pe o lungime de 4,0 km în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice cu grosimea de 10 cm pe o lungime de 1,5 km în extravilanul localității. Acum, muncitorii urmează doar să execute lucrări de amenajare a drumului și de montare a indicatoarelor rutiere.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, pînă în prezent, fiind  construiți 3,1 km de drum între localitățile Hîrtop și Mereni și reabilitată o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sîrma - Tomai - Sărăteni - Hîrtop - R3.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load