Competiţia Olympic Fest, luată cu asalt

Competiţia Olympic Fest, luată cu asalt

Centrul capitalei a adunat ieri mii de persoane pasionate de sport, printre care oficiali, profesioniști de profil, dar și amatori de diferite vârste, în cadrul evenimentului sportiv Olympic Fest, ajuns la cea de-a noua ediție.


La deschiderea oficială a festivității a participat și înotătorul Ion Lazarenco, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019. Sportivul moldovean este primul om de pe glob care a reușit să traverseze înot cele șapte strâmtori din prima încercare.


Înotătorul de performanță a încurajat tinerii să fie mereu adepții unui mod sănătos de viață - acesta fiind cheia succesului. Totodată, a îndemnat cetățenii să contribuie la promovarea mesajelor de pace și a valorilor naționale.


Olympic Fest este organizat în contextul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată la 18 mai, în scopul de a încuraja cetățenii să ducă un mod de viață activ şi sănătos. Pe parcursul zilei, participanții au ocazia să se afirme, alături de cei mai buni sportivi și antrenori, în diverse probe, precum: atletismul, tenisul, badmintonul, trânta, karate-ul și baschetul.


Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Europene din Minsk 2019, care se vor desfășura în luna iunie curent.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load