Schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari, deconspirată

Schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari, deconspirată

Oamenii legii au au destructurat o schemă de evaziune fiscală în proporții deosebit de mare, notează Noi.md.


Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a  stabilit că în perioada anilor 2016-2017, beneficiarul conturilor unei companiei nerezidente, înregistrate în Marea Britanie și Gibraltar, a beneficiat de mijloace bănești în proporții deosebit de mari, fără ca să prezinte declarațiile cu privire la impozitul pe venit către serviciile fiscale.


Grupul criminal organizat a creat companii nerezidente în zonă off-shore, prin intermediul căreia a tăinuit și transmis peste 407 058 euro și 75 151 dolari americani la conturile personale ale membrilor grupului. Sumele de bani au fost transmise fără înregistrarea în evidență contabilă și fără întocmirea documentelor primare.


În urma perchezițiilor, au fost  ridicate 13 carduri bancare emise de bănci străine (HSBC, Unicredit Bank, American Express) și din țară (MAIB, Procreditbank), care au fost suplinite cu mijloace a căror proveniență nu este stabilită;   acte contabile ce include date vădit denaturate;  documente electronice și înscrisuri de ciornă ce includ date de evidență contabilă dublă. 


Beneficiarul final al schemei a fost reținut și plasat în izolatorul MAI.


În prezent, se întreprind acțiuni pentru acumularea materialului probatoriu, precum și pentru asigurarea prejudiciului cauzat bugetului public național.


PCCOCS continuă urmărirea penală pentru stabilirea corectitudinii achitării impozitelor la bugetul de stat de către persoanele juridice administrate de grupul criminal organizat, care a creat schema menționată de spălare a banilor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load