Compania Teleradio-Moldova, acuzată de spălare de bani (VIDEO)

Compania Teleradio-Moldova, acuzată de spălare de bani (VIDEO)

Discuții în contradictoriu la ședința Comisiei mass-media din Parlament, acolo unde au fost audiați conducătorii Companiei „Teleradio-Moldova”.


Deputații blocului ACUM, Maria Ciobanu și Lilian Carp, au acuzat conducerea companiei de nereguli grave și lipsă de imparțialitate în favoarea Partidului Democrat, aflat la guvernare pînă în luna iunie curent.


Membrii comisiei le-au solicitat directoarei televiziunii Moldova 1 și președintei Companiei „Teleradio-Moldova să-și prezintă demisiile, comunică agora.md.


Potrivit deputaților, „Teleradio-Moldova” a contribuit la consolidarea capturării statului de către Partidul Democrat și a avut reacții întîrziate la difuzarea evenimentelor politice și protestelor, organizate de opoziția de atunci. Deputații le-au acuzat pe directoarea televiziunii, Ecaterina Stratan și pe președinta companiei, Olga Bordeianu, că au transformat „Teleradio-Moldova” parte a holding-ului media deținut de democratul Vlad Plahotniuc. Mai mult, parlamentarii le-au acuzat de spălare de bani.


„Asta este părerea dumneavoastră”, i-a replicat Ecaterina Stratan deputatului Lilian Carp.


„La „Teleradio-Moldova” s-a făcut o cenzură feroce și nu mă tem să pronunț acest cuvînt. Știu despre ce vorbesc”, a declarat deputata Maria Ciobanu.


Președintei Companiei i s-a imputat faptul că nu a fost organizat un concurs pentru funcția de producător general, așa cum s-a făcut în cazul șefului departamentului Actualități.


Membrii comisiei au cerut mai multe informații de la Compania „Teleradio-Moldova”: cum au fost gestionați banii încasați din reportajele comerciale, realizate pentru Partidul Șor și cine a semnat contractele cu formațiunea politică, cîte intrări ale angajaților, pe bază de carduri, au avut loc pe teritoriul companiei în ultima jumătate de an.


„Toate reportajele comerciale au fost achitate. Prețul mediu a fost între 2500 și 1500 euro”, a declarat Olga Bordeianu. 


Totodată, parlamentarii s-au arătat deranjați de primele încasate de conducătorii companiei.


„Anume din venituri comerciale, din campania electorală, au fost date premii. Ele au fost date la mai mult de 60 de oameni din companie care au contribuit la organizarea și difuzarea întregii campanii electorale. Nu doar conducerea. Sumele în calitate de premii nu au depășit nici 7% din venituri”, a declarat Olga Bordeianu.


                                                


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load