TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Compania Avia Invest, supusă controalelor

Compania Avia Invest, supusă controalelor

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, este supusă unui control din partea Agenției Proprietăți Publice.

Potrivit declarației premierului Ion Chicu, raportul final asupra evaluării activității companiei urmează să fie prezentat pînă la 1 februarie. Prim-ministrul a menționat că există bănuieli precum că noul investitor nu ș-ar asuma obligațiile prevăzute la capitolul investiții, transmite NOI.md cu referire la agora.md.


„Agenția Proprietăți Publice și colegii din alte ministere, în termen pînă la 1 februarie să finalizați procesul de evaluare a modului în care AviaInvest, care a preluat în gestoume în 2011 unicul aeroport internațional din țară, în urma unor proceduri trucate de Guvernul de atunci, să verificați cum Avia Invest își îndeplinește obligațiunile ce îi revin, în special cele investiționale”, a menționat Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului din 3 ianuarie.

Premierul susține că există informații potrivit căror, investițiile în aeroport nu se fac din sursele financiare ale noului investitor ci „din taxe exagerate ce le pertcep acești monopoliști, de la fiecare cetățean”, spune Chicu.

În cazul în care rezultatele evaluării vor confirma informația, premierul a atenționat Ministerul Justiției și APP să întreprindă pașii necesari spre rezilierea contractului cu acest investitor.

Amintim că la 23 decembrie, miliardarul Andrei Goncearenko a devenit, oficial, beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest”, care deține 95% din „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Prin extensie, astfel, Goncearenko devine noul proprietar al unicului aeroport internațional funcțional din R. Moldova.

La doar o zi de la schimbarea proprietarului, compania a prezenta proiectul construcției unui nou terminal. Totodată, noul proprietar, Andrei Goncearenko a anunțat că vrea să investească 200 de milioane de euro în „modernizarea aeroportului”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load