COVID-19 în MOLDOVA

Comisia de anchetă cere PG intentarea unui dosar penal pe numele lui Leancă

Comisia de anchetă cere PG intentarea unui dosar penal pe numele lui Leancă

Comisia de anchetă privind frauda bancară a expediat un demers către Procuratura Generală cu privire la pornirea unui dosar penal în privința mai multor persoane, inclusiv fostul premier Iurie Leancă. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele Comisiei, Alexandru Slusari.

Potrivit parlamentarului, după audieri de azi Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a decis, chiar pînă la întocmirea raportului final, să înainteze la Procuratura primul demers privind deschiderea unui dosar penal.

Solicităm pornirea urmăririi penale în conformitate cu art. 328, alin. (3) (Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu)și art. 329, alin. (2) (Neglijenţa în serviciu) al Codului Penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă, pentru punerea în aplicare de către aceștea a procesului de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii, ținînd cont de repercusiunile grave, care au urmat pentru sistemul bancar al Republicii Moldova”, a scris Slusari.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load