Comerțul ambulant de carne și lapte, interzis în Capitală

Comerțul ambulant de carne și lapte, interzis în Capitală

Emiterea de autorizații pentru comercializarea ambulantă a produselor lactate și a produselor din carne va fi sistată în municipiul Chișinău. Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, va solicita și anularea autorizațiilor deja emise, transmite IPN.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, Ruslan Codreanu a declarat că mijloacele de comerț ambulant sînt parcate pe trotuare, spații verzi sau pe marginea carosabilului, ceea ce împiedică deplasarea pietonilor, iar produsele care se vînd acolo nu sînt supuse verificărilor.

Astfel de unități ambulante pot fi observate mai ales în sectorul Buiucani și Rîșcani al capitalei. „Voi cere anularea acestor autorizații indiferent de cine au fost eliberate, de pretori sau vicepretori. Am solicitat și poliției să intervină în cazurile respective”, a spus Ruslan Codreanu.

Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, susține că în cele mai multe cazuri e vorba despre comerț neauorizat. Anul trecut a fost acordată o singură  autorizație. Edilul a îndemnat oamenii să nu facă cumpărături din stradă.

Vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a comunict că au fost emise trei autorizații temporare pentru agenții economici care comercializează carne și patru – pentru cei care comercializează lapte. Vadim Brînzaniuc a mai spus că problema va fi înlăturată în scurt timp.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load