Colecţia de animale a Grădinii Zoologice este în creștere

Colecţia de animale a Grădinii Zoologice este în creștere

Colecţia de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit în această primăvară cu aproape 50 de exemplare, comunică MOLDPRES.


Directorul adjunct al instituţiei, Sergiu Pînzari a menţionat că în ultimele trei luni  mai multe animale din colecţia grădinii au făcut pui.  “Cu 10 exemplare s-a majorat numărul cîinilor enoţi. Opt pui au adus pe lume recent şi caprele de Camerun. Au pui mulţi muflonii, cangurii şi suricatele. Ne mîndrim şi cu doi măgăruşi şi cu un pui de cămilă pe care îl hrănim cu biberonul după ce mama l-a părăsit”, a spus Pînzari.


El a adăugat că tot cu biberonul sînt hrăniţi şi doi pui de maimuţă. ”Mamele sînt tinere şi încă nu ştiu cum să gestioneze procesul, iar îngrijitorii le ajută şi hrănesc puii”, a specificat directorul adjunct al instituţiei.


Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. În prezent în colecția Grădinii Zoologice sînt peste 1000 de animale de diferite specii de pe toate continentele, chiar și din Antarctida. Aici pot fi văzute așa animale precum rîsul, lama, guanaco, leul, tigrul, ursul, maimuța, și păsări precum fazanul auriu, bufnița polară, vulturul și multe altele.


Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi pensionari, iar accesul copiilor sub şapte ani este gratuit.


Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load