COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Codul Galben de instabilitate atmosferică se menține

Codul Galben de instabilitate atmosferică se menține

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat că menţine pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevede instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice (15-35 litri per metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 metri pe secundă, , transmite moldpres.md.

De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat menţine în vigoare, pînă la data de 3 iulie, pe anumite sectoare din ţară, Codul Galben de ieşire a apei din luncă, iar pe o porţiune din nordul ţării – Cod Portocaliu.


Conform SHS, în următoarele zile se vor menţine valori termice între 24-29 grade Celsius cu vreme ploioasă. Noaptea mercurul termometrelor va indica 14-19 grade.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load