TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Codreanu a primit un răspuns la contestația depusă la CEC

Codreanu a primit un răspuns la contestația depusă la CEC

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu împotriva deciziei Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEC), care nu l-a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului. Șapte membri ai CEC au fost pentru respingerea contestației, iar doi membri s-au abținut de la vot.


Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, a propus să fie întreruptă examinarea chestiunii, să fie modificate datele în sistemul informatic și verificate din nou toate semnăturile colectate de Codreanu.


Ar fi păcat să decidem acum și să rămînă și pe o parte și pe altă parte chestiunile nerezolvate”, a spus Șarban.


Propunerea nu a fost susținută de ceilalți membri ai CEC-ului, care au motivat că au fost depistate prea multe nereguli în liste și verificarea repetată a tuturor semnăturilor nu va schimba cu mult situația.


„Chiar dacă am face verificarea semnăturilor de la zero, o să avem aceleași erori”, a fost de părere secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae.


Codreanu a declarat că se aștepta la o astfel de decizie a CEC-ului, dar este pornit să-și caute dreptate în instanța de judecată.


Nu pot să zic că a fost o surpriză, dar am avut o speranță. există probleme în sistem. Membrii CEC la fel au fost de acord că există legi ambigue. Este foarte regretabil că 797 de persoane care și-au depus semnătura nu au fost luate în considerație din cauze birocratice… O să mergem pînă la capăt. O să apăr drepturile fiecărui om în instanță…O să fie o lecție și pentru noi. Am știut de la început că va fi greu, dar nu am crezut că vom fi atît de boicotați la fiecare etapă”, a declarat Ruslan Codreanu.


Amintim că membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEC) au respins peste o mie de semnături colectate de echipa lui Ruslan Codreanu și nu l-a înregistrat pe acesta în cursa electorală.


Pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar al Chișinăului, Codreanu trebuia să aibă zece mii de semnături de la chișinăuienii cu drept de vot. El a colectat în total 10500 de semnături, dar peste 1200 nu au fost validate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load