COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CNAS a venit cu precizări referitoare la plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități

CNAS a venit cu precizări referitoare la plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități

Casa Națională de asigurări sociale (CNAS) a publicat precizări cu privire la achitarea pensiilor și prestațiilor sociale persoanelor cu dizabilități în perioada stării de urgență (17 martie-15 mai), scrie aif.md

Astfel, CNAS subliniază că plățile sociale au fost asigurate în temeiul Dispoziției nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova şi în baza listelor prezentate de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă.

Este de remarcat faptul că, conform Dispoziției respective, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă a prelungit din oficiu termenul de încadrare în gradul de dizabilitate până la15 mai pentru persoanele, ale căror grad de dizabilitate a expirat sau expiră în perioada stării de urgență.


Respectiv, pentru această perioadă CNAS a efectuat plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate. După anularea regimului de urgență, gradul de dizabilitate va fi stabilit în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului privind determinarea dizabilității.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load