TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CNA va avea mai mulți angajați

CNA va avea mai mulți angajați

CNA va avea cu 17 angajați mai mult. Totodată, efectivul-limită al Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale va fi dublat.

Parlamentul urmează să examineze un proiect de hotărîre prin care se propune majorarea efectivului-limită al Centrului Național Anticorupție, de la 342 la 359 de unități de personal, urmare a creării Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale.

Conform Notei informative, „activitatea Agenției presupune întărirea capacității operaționale și de cooperare, consecutiv îmbunătățirii schimburilor de informații operative pe dimensiunea identificării și recuperării bunurilor infracționale, în prezent aceasta nu dispune de instrumente necesare pentru exercitarea eficientă a atribuțiilor, una dintre care este numărul mic de personal”. Astfel, apare necesitatea urgentă de a consolida capacitățile instituționale și operaționale ale Agenției, prin acoperirea insuficienței resurselor umane.


În acest sens, experții Consiliului Europei în cadrul Proiectului UE și CoE menționează că, pentru activitatea Agenției, minimum necesar de personal constituie 35 de unități, față de 18 existente în prezent. Odată cu majorarea numărului de funcții, va fi majorat și fondul de retribuire a muncii cu circa 4 milioane de lei pentru anul 2020.

Datele din 2018 arată că Agenția funcționează cu 18 unități de personal: 6 funcții de conducere și 12 funcții de execuție, executînd în perioada anului 2018 un număr de 79 delegații, bunuri sechestrate în valoare de 182,8 milioane de lei.

În acest an au fost soluționate 159 delegații, iar bunuri sechestrate în valoare de circa 2,3 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load