CNA răspunde femeilor care s-au plîns de tratamente neadecvate în maternitățile din țară (DOC)

CNA răspunde femeilor care s-au plîns de tratamente neadecvate în maternitățile din țară (DOC)

Centrul Național Anticorupție s-a sesizat în cazurile celor 98 de femei, care s-au plîns de tratamente neadecvate în maternitățile din țară. Potrivit reprezentanților Centrului, în 32 de cazuri au fost depistate fapte de corupție.

Astfel, într-un răspuns oficial pentru Alina Andronache, una dintre inițiatoarele petiției, reprezenanții CNA susțin că au fost identificate fapte precum: estorcare de bani pentru asistența medicală, obligarea pacientelor de a achita suplimentar pentru anumite servicii sau medicamente și condiționarea persoanelor de a oferi plăți ilicite personalului medical pentru ca acestea să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Totuși, petiția femeilor nu poate fi examinată în conformitate cu procedurile procesual-penale, din motiv că niciuna dintre semnatare nu a înregistrat o plîngere la CNA. 

În același timp, angajații CNA vor expedia pe parcursul acesti săptămîni la Guvern un proiect de Lege cu privire la avertizorii de integritate, pentru ca acesta să fie direcționat Legislativului spre aprobare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load