CMC alocă 500 de mii de lei pentru asistența medicală acordată persoanelor fără poliță

CMC alocă 500 de mii de lei pentru asistența medicală acordată persoanelor fără poliță

Consiliul municipal Chișinău a prevăzut în bugetul pentru anul curent un fond de 500 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de acordare a ajutorului medical de urgență persoanelor din categoriile social-vulnerabile care nu sînt asigurate medical.


Contactat de IPN, Mihai Moldovanu, șeful Direcției municipale de sănătate, a spus că un asemenea fond există începînd cu anul 2010, dar mecanismul de alocare a banilor a fost modificat. Anterior municipalitatea procura din acești bani polițe medicale pentru persoanele nevoiașe care necesitau spitalizare. Din acest an, la recomandarea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, se va merge pe plăți directe către instituțiile medicale, pentru fiecare caz tratat.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, din acest fond sînt acoperite și cheltuielile pentru internarea oamenilor străzii care ajung la spital cu hipotermie sau alte probleme de sănătate. Suma alocată variază în funcție de tratamentul administrat, în medie ar fi între patru și cinci mii de lei per caz tratat.

Șeful Direcției sănătate spune că anul trecut autoritățile municipale s-au încadrat în cheltuielile planificate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load