COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Clopotele din toate bisericile vor bate zilnic de la ora 12:00

Clopotele din toate bisericile vor bate zilnic de la ora 12:00

Toate clopotele din toate bisericile subordonate Mitropoliei Moldovei vor bate zilnic timp de trei minute începînd cu ora 12:00. Ordinul a fost dat de Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir, inclusiv în scopul combaterii Coronavirusului de tip nou.

„Trăim clipe deloc ușoare. Întreaga lume este alarmată de răspîndirea virusului Covid-19. Și în țara noastră numărul celor contaminați este în continuă creștere.

Pentru a învinge încercările la care sîntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a rînduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începînd cu ora 12.00, timp de 3 minute”, se arată în mesajul plasat pe pagina web a Mitropoliei.

Timpul în care vor bate clopotele, credincioșii sînt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii, scrie realitatea.md.


Decizia de a trage clopotele și de a ne ruga împreună este luată în contextul epidemiei de Covid-19 și al decretării stării de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load