COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîțiva preoți din Bălți s-au infectat cu COVID-19

Cîțiva preoți din Bălți s-au infectat cu COVID-19

Mai mulți preoți, care au ținut o slujbă într-o Biserică din Bălți, în perioada cînd activitățile religioase în interiorul lăcașelor erau interzise în contextul prevenirii răspîndirii pandemiei de COVID-19, au fost diagnosticați cu noul coronavirus și sînt internați la spital.

La slujba respectivă a participat și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Potrivit surselor ZdG, la 3 iunie curent, un grup de preoți din Bălți a oficiat o slujbă în Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena din oraș.


În ciuda restricțiilor impuse de către autoritățile centrale în legătură cu prevenirea infecției cu COVID-19, care prevedeau că activitățile religioase pot fi desfășurate doar în aer liber și cu participarea restrînsă a enoriașilor, slujba, organizată cu prilejul hramului Bisericii în care slujesc preoții vizați, a fost ținută în interiorul lăcașului sfînt.

La slujbă a participat șiEpiscopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Astfel, la cîteva zile, pe lîngă Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care acum patru zile ar fi fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, alți cîțiva preoți care au participat la slujba din 3 iunie, au fost diagnosticați cu Covid-19.

Solicitat de ZdG, vicedirectoarea medicală a IMSP Spitalul Clinic Bălți, Ala Condrea, a confirmat că pe parcursul ultimelor două săptămîni, în instituția medicală au fost internați mai mulți preoți, fiind ulterior diagnosticați cu COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load