Cîți profesioniști vorbitori de rusă în floarea vîrstei au părăsit republica?

Cîți profesioniști vorbitori de rusă în floarea vîrstei au părăsit republica?

În Moldova, nu există nici un studiu privind prețul independenței, care a fost plătit de populația rusolingvă din țara noastră, și nu se știe cîți profesioniști aflați în floarea vîrstei au părăsit republica.

Este o declaraţie făcută de cunoscuta prezentatoare de televiziune Elena Leviţkaia-Pahomova, care a relatat despre participarea sa la evenimentul, în cadrul căruia a fost prezentată istoria creării Mișcării „Interdvijenie” în Moldova, transmite Noi.md.

„Am stat să mă gîndesc şi am ajuns la concluzia că, totuși, nu avem nici un studiu privind prețul independenței, care a fost plătit de populația vorbitoare de limbă rusă din țara noastră. Nici un film. Nici o carte populară. Nu există cifre, cîți oameni au fost concediați din cauza necunoaşterii limbii (și cîţi în conformitate cu alte articole, dar din același motiv!), cîți profesioniști aflaţi în floarea vîrstei au părăsit republica. Nu mai vorbesc despre cei care au plecat înainte de vreme”, a scris ea pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load