COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți copii s-au tratat în 2019 peste hotare, cu sprijinul statului

Cîți copii s-au tratat în 2019 peste hotare, cu sprijinul statului

55 de persoane, printre care 13 copii, au beneficiat în anul 2019 de suport financiar din partea statului pentru tratament sau investigații medicale costisitoare care nu pot fi realizate în instituțiile medicale din țară.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a alocat cinci milioane de lei.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, ministerul precizează că statul susține financiar, acoperind din bugetul de stat o parte din cheltuielile pentru tratamentele costisitoare peste hotare, și anume pentru servicii medicale care nu pot fi realizate în țară.

Volumul mijloacelor financiare acceptate pentru tratament sau investigații costisitoare se stabilește în cadrul ședinței Comisiei privind selectarea pacienților pentru tratament sau investigații costisitoare, în baza examinării documentelor financiare confirmative privind costul tratamentului realizat.

Cele mai frecvente afecțiuni acceptate pentru tratamentul după hotarele țării sînt patologiile oncologice avansate, tumorile neurochirurgicale ce necesită tratament radiochirurgical, diverse patologii congenitale complicate care necesită tratament cardiochirurgical și unele stări urgente chirurgicale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load