Cîţi copii au fugit de acasă în primele trei luni ale acestui an

Cîţi copii au fugit de acasă în primele trei luni ale acestui an

Tot mai mulţi copii fug de acasă sau din centrele de plasament.


Datele Inspectoratului General al Poliţiei arată că în primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate 224 de cazuri, cu 13 la sută mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 


Din numărul total al minorilor care au plecat de acasă sau din instituţii, mai mult de jumătate au vîrste cuprinse între 14 şi 15 ani, 42 dintre ei au sub 13 ani, iar restul între 16 şi 17 ani.


Statistica mai arată că din totalul celor care aleg strada 123 provin din sate, iar ceilalţi din oraşe.  De asemenea, 115 din cei 200 de fugari, au recurs la acest gest pentru prima dată, iar 108 au mai avut şi anterior tentative de acest gen.


Potrivit specialiştilor, motivele invocate de aceştia sînt diferite. Unii nu vor să fie supravegheaţi de maturi, alţii se plîng că sînt neglijaţi de părinţi, dar sînt şi din cei care nu au mai suportat relaţiile tensionate din familie.


Cei mai mulţi provin din familii social vulnerabile. Datele prezentate de poliţie arată că majoritatea acestora sînt găsiţi în mai puţin de 24 de ore.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load