Cîți cetățeni moldoveni trăiesc și muncesc temporar în Rusia?

Cîți cetățeni moldoveni trăiesc și muncesc temporar în Rusia?

Federația Rusă reprezintă locul de muncă pentru majoritatea migranților moldoveni care muncesc în străinătate. Circa 357 mii de cetățeni moldoveni trăiesc temporar în Rusia.


Aceste date oficiale au fost prezentate de către consilierul Președintelui Republicii Moldova pentru relațiile cu diaspora, Cristina Buga, în cadrul videoconferinței Chișinău-Moscova pe tema: "Amnistia migrațională în 2019 în Federația Rusă pentru cetățenii Republicii Moldova" care a avut loc la centrul de presă Sputnik, transmite Noi.md.


Ea a menționat, de asemenea că, începînd cu 2012, circa 15 mii de moldoveni s-au mutat definitiv în Federația Rusă.


Cristina Buga a subliniat că majoritatea moldovenilor locuiesc în partea de vest a Federației Ruse: aproximativ 40% se află în Moscova și regiunea Moscovei, iar 10% - în Sankt-Petersburg și regiunea Leningrad.


Consilierul președintelui Republicii Moldova pentru relațiile cu diaspora a reamintit, de asemenea, că cele mai mari volume de remitențe în Moldova provin din Federația Rusă. "Aproximativ 1 miliard de euro în fiecare an este trimis de migranții noștri în țară, 30-40% din această sumă, în funcție de perioadă, sînt trimise din Federația Rusă. Lucrătorii noștri migranți care se află în Rusia trimit acasă cei mai mulți bani", a declarat Cristina Buga .


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load