COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți cetățeni ai Moldovei s-au întors din Rusia de la sfîrșitul lunii martie

Cîți cetățeni ai Moldovei s-au întors din Rusia de la sfîrșitul lunii martie

În perioada 21 martie-17 mai 2020, din Rusia în Moldova doar pe cale aeriană au fost repatriați 2766 de cetățeni moldoveni.

Anunțul a fost făcut de Ambasada Moldovei în Federația Rusă, oferind informații despre revenirea cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, transmite Noi.md.

Potrivit reprezentanței diplomatice moldovenești în Federația Rusă, în special, în cadrul acțiunilor întreprinse în vederea revenirii cetățenilor Moldovei aflați pe teritoriul Federației Ruse, doar în zilele de 10, 12 și 17 mai curent, din orașul Moscova s-au întors în Moldova 620 de cetățeni moldoveni. Operatorii zborurilor au fost companiile aeriene Air Moldova și Fly One.


În general, în perioada 21 martie-17 mai au fost repatriați 2 766 de cetățeni (doar pe cale aeriană). Toate cele 13 curse charter au fost organizate de Ambasada Republicii Moldova la Moscova, în comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Conform Deciziei nr. 6 din 26.03.2020, Comisia pentru Situații Excepționale, prin intermediul curselor charter, a repatriat cetățenii care au completat Chestionarul obligatoriu, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament și altor categorii de cetățeni aflați în situație dificilă.

Ambasada RM în Federația Rusă a declarat că va continua să acorde asistența necesară cetățenilor Republicii Moldova, care se află pe teritoriul Federației Ruse, avînd în vedere situația dificilă cauzată de Covid-19.

Ei sînt îndemnați să urmărească anunțurile de pe site-ul oficial al Ambasadei: https://rusia.mfa.gov.md. precum și pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load