Cîți bani vor fi cheltuiți pentru ca Serviciului 112 să fie funcțional

Cîți bani vor fi cheltuiți pentru ca Serviciului 112 să fie funcțional

Pentru organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 în anul 2018, din bugetul de stat, ar putea fi alocate 67 milioane de lei. 


Conform documentului, Sistemul informațional automatizat al Serviciului 112 se prognozează că va costa peste 45 de milioane de lei.


Totodată, autoritățile vor aloca un milion de lei pentru repararea capitală a sediului din comuna Băcioi, peste 320 mii de lei pentru procurarea autoturismelor, 300 mii de lei pentru achiziționarea echipamentului tehnic și 200 mii de lei pentru achiziționarea mobilierului. Pentru proiectarea celui de al doilea sediu al Serviciului, din orașul Chișinău, se propune alocarea a 100 de mii de lei, scrie bizlaw.md


Cheltuielile de personal au fost estimate la 15,25 milioane de lei, iar cele curente la peste 4,53 milioane de lei.


Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 presupune preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon, astfel fiind redus  timpul de intervenție a serviciilor de urgență.


Recent, autoritățile au anunțat că Serviciul 112 va deveni funcțional din luna martie anul curent, mai devreme decît a fost preconizat inițial. Acesta va activa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load