COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani vor fi cheltuiți la alegerile din 3 noiembrie

Cîți bani vor fi cheltuiți la alegerile din 3 noiembrie

Circa 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale, care va avea loc pe 3 noiembrie.

Odată cu anunțarea astăzi, 23 octombrie, a datei turului doi, de către Comisia Electorală Centrală, a reînceput și campania electorală.

Solicitat de ipn, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că banii urmează să fie direcționați pentru proceduri electorale, inclusiv tipărirea buletinelor. Numărul buletinelor de vot pentru cele 383 de localități, unde va avea loc turul doi de scrutin, nu a fost stabilit deocamdată. Tipărirea buletinelor, cel mai probabil va începe săptămîna viitoare.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală pînă cel tîrziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Cît despre campania electorală, președintele Comisiei a menționat că aceasta a încetat odată cu ziua votului, însă în momentul în care a fost stabilită și anunțată data turului doi, campania electorală a reînceput. Adică de astăzi, 23 octombrie.

În cel de al tur al alegerilor, prag de validare nu există.

În primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie, au fost aleși primarii în 518 localități. În 20 de localități candidații la funcțiile de primar au acumulat 100% din voturi, deoarece în buletine a fost înscris cîte un singur concurent electoral.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load