COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîți bani a adus Serviciul Vamal în bugetul de stat

Cîți bani a adus Serviciul Vamal în bugetul de stat

În prima săptămînă de toamnă, perioada 2-8 septembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 483,1 milioane de lei, fiind perfectate 12.236 de declarații vamale.

Totodată, au fost întocmite 51 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 184 mii de lei.

La capitolul combaterea fraudelor, pe parcursul săptămînii trecute, au fost relevate 145 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 95 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere considerabilă, constituind 107.886 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-romînă, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 22.382 și, respectiv, 14.607 de traversări.


În cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să faceți o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul de telefon: (+373 22) 574 111.

În perioada vizată, aceștia au răspuns la 311 solicitări de informații legate de activitatea vamală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load