COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte produse de panificație consumă anual locuitorii Moldovei

Cîte produse de panificație consumă anual locuitorii Moldovei

Locuitorii Moldovei consumă în medie 120 kg de produse de panificație pe an.

Acestea sînt datele Biroului Național de Statistică, care îi fac pe specialiști să bată alarma, deoarece abuzul de produse de panificație duce la creșterea în greutate și obezitate, iar acest lucru poate duce la dezvoltarea multor boli, inclusiv cardiovasculare și diabet, informează publika.md

"120 de kilograme pe an este prea mult. Este de aproape două ori și jumătate mai mult decît norma admisă. Fiecare dintre noi trebuie să limiteze utilizarea zilnică a produselor de panificație", spune un gastroenterolog.


Potrivit aceluiași studiu, timp de un an, un locuitor al Moldovei mănîncă cîte 53 de kilograme de carne și doar 19 kilograme de pește. În ceea ce privește produsele lactate, în medie, fiecare persoană consumă 242 litri pe an, iar ulei vegetal - 11 litri.

Fructe din Moldova se mănîncă puțin, la limita normei minime - 70 de kilograme anual. Iar legume - aproape de două ori mai mult. Lucrurile sînt bune, potrivit experților, în ceea ce privește consumul de ouă – cîte patru pe săptămînă. Dar, în același timp moldovenii fac abuz de dulciuri - 22 de kilograme de zahăr și produse de cofetărie anual.

"Dacă mîncarea este dezechilibrată, ne simțim obosiți. Ne avem energie și începem să consumăm din nou mai mult zahăr și cafea. Și acesta este un cerc vicios. Devenim dependenți de făină, dulciuri și băuturi carbogazoase", spun experții.

Potrivit studiului, locuitorii din oraș mănîncă mai multe produse lactate, ouă, legume și fructe decît cei de la sate. Iar în meniul celor din urmă predomină pîinea și cartofii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load