COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte persoane infectate cu Covid-19 se tratează în prezent la domiciliu

Cîte persoane infectate cu Covid-19 se tratează în prezent la domiciliu

354 de persoane, care au fost diagnosticate de către medicii de familie în baza unor criterii speciale, au fost testate la Covid-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Dintre aceștia, la moment, 26 sînt la etapa de vindecare, au anunțat autoritățile.

„Din 10 aprilie a fost dat start tratamentului la domiciliu în legătura cu situația deja schimbată în țară, numărul crescut de persoane infectate. Pînă acum au fost identificate de medicul de familie 354 de persoane care sînt tratate la domiciliu și la baza acestor date stau acele documente care sînt elaborate și aprobate de MS, protocolul clinic standartizat, pentru medicii de familie care stabilesc clar care sînt criteriile de spitalizare și care pacienti sînt internați în spital și care pot fi admisi la tratament în condiții de domiciliu. În această peridoada, 354 au teste pozitive, deja sînt la etapa de vindecare 26”, a precizat Tatiana Zatîc, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății.

Aceasta a mai precizat că de săptămîna trecută a fost dat startul testării la domiciliu.

„Din săptămîna trecută a fost dat start concomitent cu tratamentul la domciliu și testarea la domiciliu a persoanelor care nu au criterii pentru spitalizare. La baza acestei decizii s-a luat în considerație experiența internațională, recomandările OMS”, a mai adăugat aceasta.


Începînd cu 10 aprilie, toate persoanele cu forme ușoare de Covid-19 se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie. Excepție fac copii, gravide și persoane în etate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load