COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte persoane au procurat locuințe în cadrul Programului „Prima Casă”

Cîte persoane au procurat locuințe în cadrul Programului „Prima Casă”

Pe parcursul ultimei săptămîni, prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate alte 35 de locuințe, astfel numărul total al beneficiarilor ajungînd la 4148 de persoane, relatează Noi.md.

Acest lucru a fost comunicat de către Ministerul Finanțelor care a specificat că suma totală a creditelor acordate de către bănci constituie 2 miliarde 075,9 milioane de lei, iar valoarea garanțiilor active este de 1 miliarde 037,9 milioane de lei.

Potrivit Ministerului, din cei 4148 de beneficiari, 2910 sînt familii, iar 1238 - tineri necăsătoriți.


Vîrsta medie a beneficiarilor de credite este de 31,2 ani, valoarea medie a locuințelor procurate - 592,6 mii lei, suprafața medie a locuințelor - 59,95 m.p.

Din numărul total de locuințe procurate, 3887 sînt în zonele urbane, iar 261 - în zonele rurale. Dintre acestea, 3824 locuințe procurate sînt apartamente, iar 324 - case de locuit individuale.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor Programului, 588 persoane beneficiază de compensații de la bugetul de stat în cadrul programului „Prima Casă 2”, destinat persoanelor antrenate în sectorul bugetar. De compensații de la bugetul de stat se mai bucură familiile cu mulți copii („Prima Casă 3”), acestea fiind 1513 la număr. De mijloace din bugetul de stat mai beneficiază 301 de beneficiari ai Programului care activează în companii private („Prima Casă 4”).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load