Cîte persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore după ce au căzut pe gheaţă

Cîte persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore după ce au căzut pe gheaţă

Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au căzut şi au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri, informează MOLDPRES.


Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că din numărul total de pacienţi, unul a fost internat în spital pentru intervenţii chirurgicale, celorlalți li s-au acordat îngrijiri şi au fost lăsaţi să plece acasă.


„În mare parte, victimele sînt persoane în etate, care au căzut în curțile blocurilor sau în stradă. Tot ieri, la spital s-a adresat un tînăr cu suspecţie de hipotermie. După ce a beneficiat de îngrijiri, acesta a fost externat şi preluat de părinţi”, a precizat Craveţ.


La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, în ultimele 24 de ore, două persoane din oraşul Bălţi au suferit hipotermii. „Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri, unul dintre ei consumase alcool şi nu avea un loc stabil de trai. În zona de sud a ţării și în UTA Gagauz-Yeri nu s-au înregistrat cazuri de hipotermie”, a spus Blănaru.


Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întîmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic pînă la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele.


Meteorologii au anunţat Cod Galben de frig şi gheaţă cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie. Pe întreg teritoriul ţării astăzi vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load