COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte noi locuințe au fost procurate în cadrul Programului "Prima Casă"

Cîte noi locuințe au fost procurate în cadrul Programului "Prima Casă"

În cadrul programului ipotecar de stat Prima Casă", din momentul lansării și pînă în prezent au fost procurate 4281 de locuințe.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Finanțelor, menționînd că alte 9 cereri au fost aprobate și în curînd ar trebui să fie semnate contractele de garanție.
Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,145 miliarde lei, iar suma totală a garanțiilor active constituie 1,072 miliarde lei.

Conform datelor Ministerului Finanțelor, din 4281 beneficiari, 3004 sînt familii, iar 1277 - tineri necăsătoriți.

Vîrsta medie a solicitanților este de 31,2 ani, suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 59,98 metri pătrați, iar valoarea medie a locuințelor constituie 593,52 mii lei.


Din numărul total de locuințe procurate, 4013 sînt situate în zonele urbane, iar 268 - în zonele rurale. În total au fost procurate 3948 apartamente și 333 case de locuit individuale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din numărul total de beneficiari ai Programului, 626 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului "Prima Casă 2", destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar.

De compensațiile din bugetul de stat se bucură și familiile cu mulți copii (Prima Casă 3), numărul acestora fiind de 1630 de persoane. Fonduri din bugetul de stat primesc și 333 de beneficiari ai programului, care activează în companii private (Prima Casă 4).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load