COVID-19 în MOLDOVA

Cîte mașini din Transnistria s-au ales cu plăcuțe neutre

Cîte mașini din Transnistria s-au ales cu plăcuțe neutre

În timp ce unii veterani din stînga Nistrului, sînt declarați indezirabili pe teritoriul controlat de structurile secesioniste și astfel nu pot ajunge decît pe căi ocolite acasă, deja 4.070 de deținători de automobile din regiunea transnistreană au obținut plăcuțe de înmatriculare neutre, fapt care le va permite odată cu redeschiderea frontierelor, să circule liber, inclusiv în state europene.

În cadrul unei ședințe care a avut loc la Guvern, vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, a relevat că pînă în prezent în RM au fost înregistrate 4070 de mijloace de transport din regiunea transnistreană cu plăcuțe de înmatriculare neutre, transmite Jurnal.md.

Totodată au fost eliberate 15 mii de permise de model de conducere național locuitorilor din această regiune.


Aceeași sursă a mai menționat că pînă la momentul actual, din cele 37 de posturi ilegale, multe au fost eliminate, dar au rămas 15 posturi și 4 drumuri blocate, care continuă să împiedice libera circulație a oamenilor.

Amintim că de la 1 septembrie 2019, proprietarii de mijloace de transport domiciliați în stînga Nistrului pot solicita numere de înmatriculare neutre, oferite de către autoritățile RM care le permit să circule peste hotare, inclusiv în state europene. La începutul acestui an erau înregistrate 3000 de automobile

Această cedare din partea autorităților de la Chișinău nu i-a încîntat pe oamenii din satele aflate sub jurisdicția autorităților RM afectaţi de impedimentele create la deplasarea de pe un mal pe altul.

„Locuitorii din aşa-numita «rmn» au parte de toate privilegiile, li se recunoaște diplomele de studii, pot călători liber în Europa, în timp ce noi trebuie să traversăm o mulţime de controale ca să ajungem acasă. Cînd vor fi luate oare în calcul şi interesele oamenilor de aici?”, s-a întrebat primarul de Corjova într-un interviu pentru Jurnal.md

Experți de la Centrul Expert Grup, au calificat aceste acțiuni ca pe o cedare din partea autorităților de la Chișinău, fără ca acestea să obțină ceva ce ar contribui la apărarea intereselor propriilor cetățeni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load